Over mij…

Ik ben Manon Noëlle van Althuis, geboren in 1972 (Friezin) en ik woon samen met mijn man Wim Scholte in het hart van Friesland. Het Friese landschap fascineert me, de weidsheid, het waterrijke merengebied, de wadden en flora en fauna. Ik kan hier eindeloos van genieten!

Creativiteit is tot voor een aantal jaren geleden in beperkte mate onderdeel geweest van mijn leven, echter vanaf 2015 heb ik mijn hart verloren aan de camera en de drive om te fotograferen blijft zich ontwikkelen. Sinds ik fotografeer kijk ik op een andere manier de wereld in. Een open blik en altijd gefocust met oog voor detail. Fotograferen is voor mij een manier om te laten zien wat mij bezighoudt, waar ik van geniet en daarbij biedt het mij ontspanning naast mijn drukke reguliere baan. Samen met Wim, tevens fotograaf, trek ik er geregeld op uit. Maar ook alleen kan ik heerlijk genieten van het slenteren door Friesland. Genieten van de rust die de natuur te bieden heeft of juist op zoek naar de gezellige drukte van een stad. Het is allemaal binnen handbereik. De onderwerpen zijn eindeloos en geen plek is elke dag hetzelfde. Kijk naar de mensen die er zijn of juist niet, de fraaie Hollandse luchten en het licht wat op de aarde schijnt. De uitdaging om een perfecte foto te maken is constant aanwezig, ook op een troosteloze, regenachtige dag.

Ik ben autodidact, maar heb wel een aantal workshops gevolgd om mijn kennis te verbreden. Mijn passie is (kleurrijke) landschapsfotografie, maar het maken van monochrome foto's kan ik minstens zo waarderen. Vaak is kleur van essentieel belang voor een foto, maar het weglaten is dikwijls beter. Mijn hart ligt bij landschapsfotografie, maar daarnaast probeer ik ook geregeld andere onderwerpen vast te leggen met mijn camera. Mijn doel is om een verhaal, een gevoel, of een bijzondere sfeer vast te leggen.  

Naast het maken van eigen werk, fotografeer ik tevens in opdracht. Neem gerust vrijblijvend contact met me op om te informeren naar de mogelijkheden. Vanaf eind december 2017 ben ik samen met  Wim een bedrijf gestart, WM-Fotografen. Voor standaardopdrachten verwijs ik graag naar de tarieven op de website van WM-Fotografen. De prijzen zijn indicatief, hieraan kunnen dus geen rechten worden ontleend.

Met vriendelijke creatieve groet,

Manon Noëlle van Althuis