Over mij…

Hallo, ik ben Manon Noëlle van Althuis, geboren in 1972 (Friezin) en ik woon samen met mijn partner in het hart van Friesland. Het Friese landschap fascineert me, de weidsheid, het waterrijke merengebied, de wadden en flora en fauna. Ik kan hier eindeloos van genieten!

Creativiteit is tot voor een aantal jaren geleden in beperkte mate onderdeel geweest van mijn leven, echter vanaf 2014 heb ik mijn hart verloren aan de camera en de drive om te fotograferen ontwikkelt zich nog steeds. Sinds ik fotografeer kijk ik op een andere manier de wereld in. Een open blik en altijd gefocust met oog voor detail. Fotograferen is voor mij een manier om te laten zien wat mij bezighoudt, waar ik van geniet en daarbij biedt het mij ontspanning naast mijn drukke reguliere baan. Samen met mijn partner Wim Scholte, tevens fotograaf, trek ik er vaak op uit. Genieten van de rust die de natuur te bieden heeft of juist op zoek naar de gezellige drukte van een stad. Het is allemaal binnen handbereik. De onderwerpen zijn eindeloos en geen plek is elke dag hetzelfde. Kijk naar de mensen die er zijn of juist niet, de fraaie Hollandse luchten en het licht wat op de aarde schijnt. De uitdaging om een perfecte foto te maken, is constant aanwezig, ook op een troosteloze, regenachtige dag.

Ik ben autodidact, maar heb ondertussen een aantal workshops gevolgd om mijn kennis te verbreden. Mijn passie ligt bij zwartwit-fotografie, maar het werken met kleur blijft ook zeker een grote uitdaging. Soms is kleur van essentieel belang voor een foto. Mijn hart ligt bij straat- en natuurfotografie, maar daarnaast probeer ik ook geregeld andere onderwerpen vast te leggen met mijn camera. Mijn doel is om een verhaal, een gevoel, of een bijzondere sfeer vast te leggen. Doorgaans lukt dat en soms is het het gewoon een mooie foto.

Naast het maken van eigen werk, fotografeer ik tevens in opdracht. Neem gerust vrijblijvend contact met me op om te informeren naar de mogelijkheden. Voor standaardopdrachten verwijs ik graag naar de tarieven op mijn website. De prijzen zijn een indicatie, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Omdat je je als fotograaf moet blijven ontwikkelen, stel ik prijs op feedback!  Graag nodig ik je uit om mijn portfolio te bekijken.

Vanaf eind december 2017 ben ik met mijn partner Wim een bedrijf gestart, WM-Fotografen. Kijk voor het werk en de diensten van Wim op www.wimscholte.nl of www.wmfotografen.nl

Met vriendelijke creatieve groet,

Manon Noëlle van Althuis