Afscheidfotografie

Naast mijn andere werkzaamheden als fotograaf, heb ik mij toegelegd op afscheidsfotografie.

Fotograferen tijdens een uitvaart is misschien niet iets waar je gelijk aan denkt bij het verlies van een naaste. De roes kort na een overlijden kan er echter voor zorgen dat je je later misschien niet meer alles goed kunt herinneren van het afscheid, terwijl die herinneringen juist zo belangrijk zijn voor het verwerken van je verdriet. Herinneringen kunnen vervagen, maar foto’s zijn een blijvend aandenken, een houvast.

Vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met het verlies van een naaste, van iemand waar je zoveel van houdt. Uit eigen ervaring weet ik dat na het verlies van een dierbare er zoveel geregeld moeten worden en tijdens het afscheid gaat er veel langs je heen. Familieleden, vrienden of kennissen wil je niet belasten met het fotograferen van de plechtigheid. Dan biedt een afscheidsfotograaf een passende oplossing.

Mocht je de aanwezigheid van een afscheidsfotograaf overwegen, neem dan gerust contact met mij op voor een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek zijn al je wensen bespreekbaar. Je kunt contact opnemen middels het contactformulier, maar je kan mij uiteraard ook rechtstreeks benaderen op 06-46950132. In ons gesprek staan jouw wensen centraal. Jij bepaalt wat wel of niet gefotografeerd mag worden. Zo kan gekozen worden voor alleen het fotograferen van de afscheidsdienst, maar ook voor het vastleggen van de condoleance met eventueel aansluitend de koffietafel. Naast het fotograferen van de afscheidsdienst, fotografeer ik ook op verzoek de opbaring, het sluiten van de kist of het verstrooien van de as. 
 
Wat ik erg belangrijk vind is het respect naar jou en naar de mensen die bij het afscheid aanwezig zullen zijn. Mijn aanwezigheid als afscheidsfotograaf mag geen onverwachte verrassing zijn. Mijn enige verzoek is daarom van te voren mijn aanwezigheid kenbaar te maken. Dit zou bijvoorbeeld in de rouwkaart kunnen worden vermeld, op een subtiele wijze zichtbaar gemaakt kunnen worden bij binnenkomst of door de 1e spreker aangegeven kunnen worden.  Mijn doel is om van het afscheid een waardevolle herinnering te maken. Fotograferen doe ik met een lichtgevoelige lens, ik gebruik geen flitser. 
 
Er is niets wat voorgoed verdwijnt als men de herinnering bewaart…
 
Ik fotografeer ook dierbaren van wie afscheid moet worden genomen in de nabije toekomst. Dit kan thuis, in het ziekenhuis of op een speciale locatie. Mijn intentie is om integere portretten te maken, waarbij respect en geduld van mijn zijde een vanzelfsprekendheid zijn.

Informeer bij de uitvaartverenging of de kosten van de afscheidsreportage door de uitvaartverzekering worden vergoed. Kijk voor een prijsindicatie onder de tarieven.